Hőtérképek

HŐTÉRKÉP ELEMZÉS

HŐFOTÓK ÉRTELMEZÉSE
INGATLANOKRÓL

A hőfotózásnak, a hőtérkép készítésnek akkor van értelme, ha a szabad levegő és az ingatlan benti levegője között legalább 5-10 ˚C fok különbség van. Ez általában szeptembertől májusig könnyen teljesül, így ezek a hónapok tekinthetők a klasszikus hőfotós szezonnak. Minden hőveszteséggel kapcsolatos kérdést megválaszolnak hőfotóink!TIPIKUS HŐFOTÓK

A hőfotókat jól kell értelmezni, különben nem érnek semmit!


Hoterkep minta Hőfotózás Hőtérkép minta Minta a hő szökésére Épület diagnosztika Energetikai tanusítvány Minta a hő szökésére Hofoto rendeles Hofotozas Budapest Hofoto Center Thermografiai vizsgalat Hol szökik a meleg? Mi megmutatjuk!

MIÉRT JÓ NEKEM A HŐTÉRKÉP?

A hőfotók méhány jellemző előnye:

MIBE KERÜL A HŐFOTÓ?

Ingatlan hőfotóinak elkészítését az alábbi fix árakon vállaljuk:
(Az ingyenes kiszállást Budakeszitől számított 20 Km-en belül vállaljuk!)


ALOLDALAINK

TOVÁBBI INFORMÁCIÓT SZERETNE?
VÁLASSZON MÁSIK TARTALMAT!

NYITÓLAP
INGATLAN HŐKAMERÁZÁS
FŰTÉSRENDSZER VIZSGÁLAT
HŐFOTÓ ÁRAK
REFERENCIA HŐFOTÓK
KAPCSOLAT
OLDAL TETEJÉRE

Hőtérképek

Minden jog fenntartva!
Copyright © 2012-2024 Hőfotó Center


HŐTÉRKÉP RENDELÉS
06 1 445 0161
TELEFON: +36 1 445 0161
HŐKAMERÁS ÉPÜLETDIAGNOSZTIKA | BUDAPEST | PEST VÁRMEGYE | MAGYARORSZÁG

HŐFOTÓ ELEMZÉS

A professzionális hőkamerák által készített képek egy laikus számára nem sokat mondanak, így nem is érnek sokat. A készült hőtérképeket értelmezni is kell, hogy a látottak értelmet nyerjenek!

HŐTÉRKÉPEK ÉRTELMEZÉSE

Az épülettermográfiás vizsgálataink során, a tulajdonosokkal együtt nézzük a kamerát, együtt készítjük a hőfotókat. A megrendelő ugyanazt látja amit mi, és amit a hőkamera is "lát", érzékel. Amikor egy-egy képet rögzítünk, megmutatjuk és szóban el is mondjuk, hogy pontosan mi látható, mik az esetleges hiányosságok, és mik az esetleges pozitívumok.

A szabadban készült külső hőképek alapján az ingatlant belűről is leellenőrizzük, majd ezután kerül sor a szóbeli kiértékelésre, elemzésre. Ilyenkor javasoljuk a jegyzetelést, mert számtalan kérdés merül fel egy-egy rész kapcsán, ami így utólag is visszakereshető.

A vizsgálatokat az épület határoló falszerkezeteivel kezdjük, a lábazattól indulva. A homlokzati falszerkezeteknél külön fejezetet szentelünk az áthidalóknak, a födémzáró koszorúknak, és térdfal vasbeton (jó hővezető) részeinek problematikájára. A nyílászáróknál (üveg, keret) szintén kitérünk a látottakra, és hogy milyennek kellene lennie az adott résznek. Eztán elemezzük a tetőtér szigeteléseket, az ásványi gyapot szigeteléseket, és a látott problémákat. Külön fejezetben beszélünk a fűtésrendszer esetleges gondjairól.

Ezután, vagyis az észrevételi rész után jön a javaslati oldal. Itt a mai kor elvárásának függvényében elemezzük a falak, a nyílászárók, a födémek "U" értékét. A javaslatok során után rátérünk az SOS ill. a "kicsit ráér" részekre. Végül elemezzük a szigetelések kivitelezési menetét, technikáját, kiemelve, hogy mire kell figyelni a kivitelezés során.

Javasoljuk, hogy a kedves ingatlan tulajdonosok, a hőkamerás vizsgálatok közben jegyzeteljenek, így utólag sokkal könnyebb lesz értelmezni az emailben elküldött hőfotókat! Aki az áltagosnál mélyebben érdeklődik az Épülettermográfia iránt, annak ajánljuk figyelmébe a most megjelent Termográfia című könyvet.

TETŐTÉR SZIGETELETLENSÉGI HIBA

Ingatlan hőtérkép Budapest

Ásványgyapottal szigetelt padlásfödém szigetelési hibája. A levegő párájától egy idő után összeesik az ásványgyapot, és veszít a szigetelési képességéből.

Ingatlan hőfotó Budapest

Ugyanez a jelenség tapasztalható sok más fajta tetőtér szigetelésnél is, például az ásványi gyapotnál is. Az ásványi gyapot táblákat formaldehid anyaggal teszik keményebbé (kőzetgyapot tábla), azonban ezek egy idő után összerogyhatnak, s ezáltal veszíthetnek szigetelés képességükből.

Hőkamerás épületdiagnosztika Budapest

Mint ezeken a képeken is látható, az öreg szigetelési anyagok, bizonyos körülmények között elveszítik a szigeteltségüket, foltok keletkeznek, amelyeken a hideg bejön a padlásfödémen, illetve a tetőterekbe, vagy a a tetőtér alatti helységekbe.

Ingatlan hőtérkép hőfotó

TIPIKUS HŐFOTÓK A KÖZELMÚLTBÓL

A HŐFOTÓKAT NEM ELÉG ELKÉSZÍTENI, AZOKAT ÉRTELMEZNI IS KELL!

Hoterkep minta Hőfotózás Hőtérkép minta

THERMOGRÁFIÁS ÉPÜLETDIAGNOSZTIKA

Minta a hő szökésére Épület diagnosztika Energetikai tanusítvány Minta a hő szökésére Hofoto rendeles Hofotozas Budapest Hofoto Center Thermografiai vizsgalat Hol szökik a meleg? Mi megmutatjuk!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hőkameráink megmutatják a válaszokat, a megrendelőink által leggyakrabban feltett kérdésekre:

REKLÁM KÉPEK

Hőfotózás Thermográf vizsgálat Hőfotó Hőtérkép készítés Ingatlan hőtérkép

REFERENCIA HŐFOTÓK

A hőfotó megmutatja a hibákat. Hőfotó elemzés Hőkamerás épületdiagnosztika Hőszigetelés ellenőrzése hőkamerával Hol szökik a meleg? Szigetelési hiba Hőkamera bontás nélküli vizsgálathoz Hőmérséklet és szinek Hőfotó készítés Hőkamerás Budapest Lábazati szigeteletlenség Hőhid keresés hőtérképpel Hőhíd a födémnél Thermográf vizsgálat

Amennyiben a benti és a kinti hőmérséklet között legalább 7-10 fok különbség van, a benti meleg levegő utat keres magának a kinti hidegebb levegő felé, melyet erre alkalmas készükkel ki lehet mutatni. A feltárt hibák javításával akár évi 100 000 Ft-t is meg lehet takarítani!
Hőfotó Center

HŐKAMERÁS FELVÉTEL, HŐTÉRKÉP KÉSZÍTÉS Budapest és Pest megye
INFO VONAL: +36 1 445 0161

[ Rólunk, így dolgozunk | Hőfotó készítés | Hőfotó elemzés | Fűtésrendszer vizsgálata | Kapcsolat ]
[ Hőkamerás épületdiagnosztika | Lakások hőtérképe | Családi házak hőtérképe ]

Az oldal közvetített szolgáltatásokat tartalmaz, bruttó árak szerepelnek az árlistákban.Hőfotó készítés

Ingaltlan hőkamerás vizsgálat

Hőtérkép készítés hőfotókkal

Hőkamerás vizsgálatok

Termográfiai vizsgálat
Hőfotózás, hőtérkép készítés
Ipari és lakossági épületek termográf vizsgálata