Facebook
Hol szökik a meleg?
- - -
- Lakás hőfotózás Ház hőfotózás Társasházak hőfotózás Csarnok hőfotózás -
-
 

A HŐFOTÓKAT NEM ELÉG ELKÉSZÍTENI,
AZOKAT ÉRTELMEZNI IS KELL!

A professzionális hőkamerák által készített képek, egy laikus számára nem sokat mondanak, így nem is érnek sokat. A készült hőtérképeket értelmezni is kell, hogy a látottak értelmet nyerjenek.

Amennyiben a benti és a kinti hőmérséklet között legalább 7-10 fok különbség van, a benti meleg levegő utat keres magának a kinti hidegebb levegő felé, melyet erre alkalmas készükkel ki lehet mutatni. A feltárt hibák javításával akár évi 100 000 Ft-t is meg lehet takarítani!

HŐTÉRKÉPEK UTÓLAGOS ÉRTELMEZÉSE

Kérjük, a kedves ingatlan tulajdonosokat, hogy a hőkamerás vizsgálatok közben jegyzeteljenek, így utólag sokkal könnyebb lesz értelmezni az emailben elküldött hőfotókat!

Az épülettermográfiás vizsgálataink során, a tulajdonosokkal együtt nézzük a kamerát, együtt készítjük a hőfotókat. A megrendelő ugyanazt látja amit mi, és amit a hőkamera is "lát", érzékel. Amikor egy-egy képet rögzítünk, megmutatjuk és szóban el is mondjuk, hogy pontosan mi látható, mik az esetleges hiányosságok, és mik az esetleges pozitívumok.

A szabadban készült külső hőképek alapján az ingatlant belűről is leellenőrizzük, majd ezután kerül sor a szóbeli kiértékelésre, elemzésre. Ilyenkor javasoljuk a jegyzetelést, mert számtalan kérdés merül fel egy-egy rész kapcsán, ami így utólag is visszakereshető.

A vizsgálatokat az épület határoló falszerkezeteivel kezdjük, a lábazattól indulva. A homlokzati falszerkezeteknél külön fejezetet szentelünk az áthidalóknak, a födémzáró koszorúknak, és térdfal vasbeton (jó hővezető) részeinek problematikájára. A nyílászáróknál (üveg, keret) szintén kitérünk a látottakra, és hogy milyennek kellene lennie az adott résznek. Eztán elemezzük a tetőtér szigeteléseket, az ásványi gyapot szigeteléseket, és a látott problémákat. Külön fejezetben beszélünk a fűtésrendszer esetleges gondjairól.

Ezután, vagyis az észrevételi rész után jön a javaslati oldal. Itt a mai kor elvárásának függvényében elemezzük a falak, a nyílászárók, a födémek "U" értékét. A javaslatok során után rátérünk az SOS ill. a "kicsit ráér" részekre. Végül elemezzük a szigetelések kivitelezési menetét, technikáját, kiemelve, hogy mire kell figyelni a kivitelezés során.

Aki az áltagosnál mélyebben érdeklődik az Épülettermográfia iránt, annak ajánljuk figyelmébe a most megjelent Termográfia című könyvet.

TETŐTÉR SZIGETELETLENSÉGI HIBA

Ingatlan hőtérkép Budapest

Ásványgyapottal szigetelt padlásfödém szigetelési hibája. A levegő párájától egy idő után összeesik az ásványgyapot, és veszít a szigetelési képességéből.

Ingatlan hőfotó Budapest

Ugyanez a jelenség tapasztalható sok más fajta tetőtér szigetelésnél is, például az ásványi gyapotnál is. Az ásványi gyapot táblákat formaldehid anyaggal teszik keményebbé (kőzetgyapot tábla), azonban ezek egy idő után összerogyhatnak, s ezáltal veszíthetnek szigetelés képességükből.

Hőkamerás épületdiagnosztika Budapest

Mint ezeken a képeken is látható, az öreg szigetelési anyagok, bizonyos körülmények között elveszítik a szigeteltségüket, foltok keletkeznek, amelyeken a hideg bejön a padlásfödémen, illetve a tetőterekbe, vagy a a tetőtér alatti helységekbe.

Ingatlan hőtérkép hőfotó

Hol szökik a meleg? Mi megmutatjuk!

PÁR TIPIKUS HŐFOTÓ A KÖZELMÚLT MUNKÁIBÓL

Hőtérkép minta

Minta a hő szökésére

Hőfotózás

Hoterkep minta

INGATLAN HŐTÉRKÉP

Hofoto rendeles

Hofotozas Budapest

Hofoto Center

Thermografiai vizsgalat

THERMOGRÁFIÁS ÉPÜLETDIAGNOSZTIKA

Minta a hő szökésére

Épület diagnosztika

Energetikai tanusítvány

Hol szökik a meleg?
Hol van hőhíd?
Mennyit ér a redőny, vagy a zsalu?
Hol történt a beázás?
Hőkameráink megmutatják Önnek!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, hívja fel ügyfészolgálatunkat, és készséggel tájékoztatjuk a lehetőségekről!
HŐTÉRKÉP INFO VONAL: 06 1 445 0161
EMAIL KÜLDÉSE A HŐFOTÓ CENTERNEK

Hőfotó, hőtérkép elemzés és tanácsadás

Hőkameráinkal készült
referencia képek

01

02

03

05

07

08

10

11

12

14

15

16

18

20

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

REFERENCIA FOTÓKHőfotó Center

HŐKAMERÁS FELVÉTEL, HŐTÉRKÉP KÉSZÍTÉS Budapest és Pest megye
INFO VONAL: +36 1 445 0161

[ Referencia munka | Hőfotó készítés | Hőfotó elemzés | Ipari hőkamera | Sitemap | Kapcsolat ]

[ Lakás hőtérkép | Családi ház hőtérkép | Társasház hőfotózás | Csarnok hőfotózás | Hűtőkamra vizsgálat ]

Az oldal közvetített szolgáltatásokat tartalmaz.
A feltüntett árak netto árak, így azok nem tartalmazzák az Áfa összegét!